You are currently viewing Αντίξοες συνθήκες…

Αντίξοες συνθήκες…


1

Φαίνετε πως κάθε μήνα πρέπει να γράφω και από ένα 50φυλλο  βιβλίο.

Τι να πρώτο καταγράψω, την παντελώς απούσα μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, την εξίσου ανοργανωσιά των φορέων για τις ευπαθείς ομάδες.
Το ίδιο δυστυχώς ισχύει παντού ξεκινώντας από την οικογένεια, περνώντας στο σχολείο, στις κρατικές δομές όπως τα νοσοκομεία. Θα πρέπει δηλαδή οι σύλλογοι και οι εκάστοτε ομάδες να πιέζουν το κράτος για τα αυτονόητα.?
Ας πάψουμε να συζητάμε και να ακούμε τα μίζερα και θλιβερά σενάρια για την οικονομική κρίση!!
Αν δε μπορούμε τότε ναι, ας σταματήσουμε να πιπιλάμε την καραμέλα για τους αρχαίους ημών προγόνους, κ.τ.λ. και ας σοβαρευτούμε!
Όποιος θέλει να εργαστεί με την ευχή  μου να αποτανθεί στους ξένους, να φύγει και να μη λυπηθεί και αυτό το λέω όχι γιατί δε σέβομαι το τόπο μου αλλά δυστυχώς δε βλέπω κάποια  προοπτική εξέλιξης.

Κάποτε πριν από μια εικοσαετία είπα σε μια συζήτηση, τυχαία γεννηθήκαμε στην Ελλάδα ως Άνθρωποι-ανώτερα θηλαστικά θα μπορούσαμε να έχουμε γεννηθεί οπουδήποτε πάνω στη γη, να ήμασταν κίτρινοι ή έγχρωμοι ΄.
Κάποιοι το παρεξήγησαν ως περήφανοι Έλληνες.

Για ρωτήστε σήμερα  τα παιδιά ή τα εγγόνια σας στα σχολεία, πόσοι είναι οι Έλληνες, πόσοι  οι αλλοδαποί,  πόσοι οι δεύτερης γενιάς αλλοδαποί πλέον έλληνες….σας τρόμαξε ο αριθμός? Είμαστε πολλοιπολλοιτισμικοί, ας το αποδεχτούμε για να ζήσουμε αρμονικά!

Μιλάμε για ίσα δικαιώματα….και σκεφτόμαστε μόνο την εργασία, τα νοσοκομεία και τη παιδεία

Στο σταθμό Λαρίσης του μετρό -πρόσφατο έργο-, δεν υπάρχει ανελκυστήρας για τις ευπαθείς ομάδες ούτε κυλιόμενες σκάλες από την έξοδο του μετρό προς το σταθμό.
Το τελευταίο 5μηνο λόγο έργων ανάπλασης στις αποβάθρες ,παίρνοντας το εισιτήριο σου από το ταμείο ακούς από τα μεγάφωνα «το αναβατόριο για τα άτομα με αναπηρία δε λειτουργεί!!» Κάποιος με αμαξίδιο δεν πρέπει να ταξιδέψει!!! Έστω ότι δεν είναι τόσο σημαντική η αναπηρία σου ,γιατί έχεις προσευχηθεί για υπερδύναμη στα πόδια σου, περπατάς(ένα σχεδόν οικοδομικό τετράγωνο)από την αποβάθρα 1 μέχρι τις σκάλες τις αποβάθρας 4,5,κατεβαινεις κάτω περπατάς περνώντας στα δεξιά σου τις αποβάθρες 6,7,8,9 για να ανέβεις πάλι τις –μη κυλιόμενες σκάλες για την αποβάθρα 10!! Ουπς ΘΑΥΜΑ!!! Ανελκυστήρας!!! Πάλι καλά τώρα ηρέμισα…η γιαγιά με το μπαστούνι πίσω μου ευτυχώς δε λιποθύμησε, απλά της ανέβηκε η πίεση από το έντονο περπάτημα…

2

Δικαίωμα και στη διασκέδαση ψυχαγωγία!
Συνομιλούσα διαδικτυακά με φίλους και κανονίζαμε βραδινή  έξοδο για να ακούσουμε μουσική σε ένα μπαράκι. Τότε μία απ τη παρέα κάνει την εξής ερώτηση ¨Ενδιαφέρον μου ακούγεται η πρόσκληση για  τη ροκ βραδιά, να ρωτήσω όμως έχουμε πρόσβαση για αναπηρικό αμαξίδιο αν ξέρεις
Ευχαριστώ γιατί και γω και ο …θα θέλαμε να πάμε».
Η ζωή μας δεν είναι μόνο τα φάρμακα και οι θεραπείες. Είναι και όλα τα υπόλοιπα που απαρτίζουν την ισορροπημένη καθημερινότητα των ανθρώπων.
 
Δυστυχώς αρκετές φορές δεν έχουν προβλεφτεί οι αυτονόητες προδιαγραφές και κάνουμε συνέδρια και ομιλίες για την αυτονομία  και την ανεξάρτητη ζωή των ευπαθών ομάδων …

Αν και ακόμα και ο μύθος του Καιάδα έχει πλέον ανατραπεί http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-o-muthos-toy-kaiada-oi-spartiates-den-petagan-sth-xaradra-ta-asthenika-paidia.2728874.htmlαφ οι σημερινοί άνθρωποι έχουν δημιουργήσει τον σημερινό κομψό Καιάδα. Αποκλεισμός-εγκλεισμός, αδιαφορία και όλα τα ά στερητικό που μπορεί να βάλει ό νους σας!
…ας τις αλλάξουμε!!

Ελένη Παξιμάδη