Ο γνωστός σε όλους μας ομότιμος καθηγητής γενετικής Κ. Τριανταφυλλίδης καθώς και ο αγαπητός συνάδελφος και συνεργάτης την εποχή του Ελληνικοί Ινστιτούτου Pasteur Επ. Καθηγητή Ιατρικής Βιολογίας – Μοριακής Ι.Καρακασιλιώτης, θα μας ενημερώσουν για τον SARS CoV2 και τα mRNA εμβόλια.
Στο webinar Ο Κορωνοϊός SARS-CoV-2 και τα Εμβόλια θα συζητήσουμε για το φλέγον θέμα: ΕΜΒΟΛΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ #SARSCoV2 ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA
🔸 Ο Δρ. Τριανταφυλλίδης είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Φυσιογνωσίας και διδάκτορας της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ. Παρακολούθησε μεταδιδακτορικές σπουδές στη Γενετική στις Η.Π.Α., στη Γαλλία και στην Αγγλία. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ.
🔸Τα δημοσιεύματά του στη Γενετική του Ανθρώπου αφορούν:
α) τη μελέτη της γενετικής σύστασης των κατοίκων της Ελλάδας με κλασικούς και DNA δείκτες με στόχο τη διερεύνηση της βιολογικής ιστορίας των Ελλήνων και της σχέσης τους με άλλους λαούς της Ευρασίας και
β) τη μοριακή διερεύνηση κληρονομικών ασθενειών.
🔸Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει συγγράψει δεκάδες πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. ΄Εχει γράψει 10 διδακτικά βιβλία στη Γενετική και τη Βιοτεχνολογία. Επιπλέον, είναι συγγραφέας τεσσάρων εκλαϊκευμένων βιβλίων:
α) Η Γενετική Ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων (2014),
β) Η Γενετική Καταγωγή των Ελλήνων (2016),
γ) The Genetic Origins of the Greeks (2018), και
δ) Η γενετική ιστορία των Ελλήνων-Το DNA των Ελλήνων (2020).
Εσύ θα λείπεις ⁉️
ΕΜΒΟΛΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
🔹 Ο Δρ. Καρακασιλιώτης αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2004).
Με υποτροφία του οικείου Πανεπιστημίου πραγματοποίησε τη διδακτορική του διατριβή στο Imperial College London στον Τομέα της Ιολογίας.
Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο ΕΚΕΒΕ Αλέξανδρος Φλέμινγκ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ σε φλεγμονώδη και ιογενή νοσήματα αντίστοιχα και το 2016 διορίστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Δ.Π.Θ.
🔹Στην έρευνά του έχει ασχοληθεί με τη μοριακή βάση ιογενών και άλλων νοσημάτων με σκοπό τη διαλεύκανση των μοριακών μηχανισμών παθογένειας.
Έχει δημοσιεύσει 27 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή περιοδικά (h index= 12) και 246 πρωτότυπες καταχωρήσεις αλληλουχιών στη διεθνή βάση αλληλουχιών της GeneBank.
🔹Τα τελευταία τρία χρόνια είναι επιστημονικά υπεύθυνος 5 ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων εκ των οποίων ένα από τον πρώτο κύκλο του Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ.
Είναι επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Γονιδιωματικής και της Μονάδας Βιοασφάλειας επιπέδου 3 του Εργαστηρίου.
Εσύ θα λείπεις ⁉️