You are currently viewing «Μεταμορφώστε το “ταμπού”… Παίξτε μαζί μας!»

«Μεταμορφώστε το “ταμπού”… Παίξτε μαζί μας!»


HELLESCC

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ), η οποία “γιορτάζεται” στις 19 Μαΐου, ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας πραγματοποιεί στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού τις ακόλουθες δράσεις:

«Μεταμορφώστε το “ταμπού”… Παίξτε μαζί μας!»

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 ξεκίνησε, με την έμπρακτη συμπαράσταση του κόσμου, η προσπάθειά ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με τίτλο «Μεταμορφώστε το “ταμπού”… Παίξτε μαζί μας!», όπου ασθενείς και μη «μεταμορφώνουν» το χαρτί υγείας και βγαίνουν με αυτό selfie φωτογραφίες. Στη συνέχεια τις κοινοποιούν στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook (https://www.facebook.com/pages/) και στο χρονολόγιό τους. Με αυτό τον τρόπο φίλοι και γνωστοί επισκέπτονται τη σελίδα του συλλόγου στο Facebook και την ιστοσελίδα του (http://www.crohnhellas.gr/), όπου ενημερώνονται για τη νόσο Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, αλλά το κυριότερο, δίνουν ένα μήνυμα συμπαράστασης προς τους ασθενείς.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 ξεκίνησε Εθελοντική Αιμοδοσία προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του συλλόγου, η οποία καλύπτει τις συχνές ανάγκες των ασθενών με ΙΦΝΕ για αίμα. Όποιος εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα, μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Αττικής ή άλλης περιφέρειας της Ελλάδας και οποιαδήποτε ημέρα αρκεί να ζητήσει η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά.

Διανομή ενημερωτικού υλικού

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, ομάδα εθελοντών και μέλη του συλλόγου θα επισκεφθούν νοσοκομεία της Αττικής και άλλων περιφερειών της χώρας όπου και θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια σε ασθενείς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των γαστρεντερολογικών κλινικών.

Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη στις 6.00μμ στο Κτίριο Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), Προξένου Κορομηλά 51, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα “ΙΦΝΕ και εξελίξεις” από το ειδικό γαστρεντερολόγο, επιστημονικό συνεργάτη Β’ ΠΠ Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο Μάριο Κατσαρό.

Νόσος Crohn και Ελκώδης Κολίτιδα – Σύνδεση με Ρευματικά Νοσήματα, Άγχος και Στρες

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 στις 7.00 μ.μ στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί ομιλία γιατρών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπου και θα απαντηθούν ερωτήματα για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, τη σύνδεσή τους με τα ρευματικά νοσήματα, καθώς ένας στους δύο ασθενείς με ΙΦΝΕ παρουσιάζει και κάποιο είδος ρευματοπάθεια, τον ρόλο του άγχους και του στρες στην ανάπτυξη των ΙΦΝΕ, πόσο άμεσα συνδεδεμένα είναι και πώς επηρεάζουν τη μετέπειτα εξέλιξή τους.
Ομιλητές θα είναι ο Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά Χάρης Τζάθας, η Ρευματολόγος, Επιμελήτρια Α΄ στην Ρευματολογική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας Αντωνία Ελέζογλου, και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ανθρωπίνων Σχέσεων Βάσια Καραγιώργου.

Παίξτε … μαζί μας στο Μοναστήρακι

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία Μοναστηρακίου με κεντρικό σύνθημα «Παίξτε μαζί μας!». Όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα και να συμμετάσχουν εμπράκτως στη νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, βγάζοντας selfie φωτογραφίες. Όσο για τους μικρούς μας φίλους, με τη βοήθεια της δημιουργού origami Ηλέκτρας Νέγκα θα φτιάξουν πρωτότυπες κατασκευές από χαρτί υγείας και θα «μαγειρέψουν» παραμύθια με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κώστα Στοφόρο και τη μαγική τράπουλα της παραμυθοκουζίνας του, μαθαίνοντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο ότι κανένας δεν αξίζει την απομόνωση, πόσο μάλλον ένας ασθενής.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού.

«Χαμένοι στη Μετάφραση»

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα πραγματοποιηθεί, με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, εκδήλωση με τίτλο «Χαμένοι στη Μετάφραση». Με ένα μίνι θεατρικό έργο η ηθοποιός και συγγραφέας Εμμανουέλλα Αλεξίου, που υπογράφει και τα κείμενα, και η ηθοποιός Ισαβέλλα Βλασιάδου θα αναδείξουν το χάσμα στην επικοινωνία μεταξύ ασθενών και γιατρών. Αυτό το χάσμα, ο ειδικός σε θέματα επικοινωνίας Ηλίας Γαληνός θα επιχειρήσει με τον δικό του τρόπο να γεφυρώσει.
Την εκδήλωση λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα παρακολουθήσει κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης συγκεκριμένος αριθμός ασθενών και ιατρών.

Σύλλογος Ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ, Ταχ. Διεύθυνση: Τ.Θ. 80229, ΤΚ 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΑΦΜ: 998830876 ΔΟΥ: ΙΓ’ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ.:694 40 25 788, 690 76 05 369, Ιστοσελίδα: www.crohnhellas.gr, E-mail:  info@crohnhellas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ