«Του Κουτρούλη ο Γάμος» Θεατρική Ομάδα Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων


Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, στις 20:30
«Του Κουτρούλη ο Γάμος»
Αλέξανδρου Ραγκαβή

Σκηνοθεσία Αγγέλα Καζακίδου
Θεατρική Ομάδα  
Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων

Η θεατρική ομάδα  του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, που λειτουργεί με επιτυχία από το 1992, παρουσιάζει το  έργο «του Κουτρούλη ο Γάμος» του Αλέξανδρου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Αγγέλας Καζακίδου, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, στις 20:30.
Πρόκειται για μια διαχρονική σατυρική κωμωδία, γι’ αυτό και σύγχρονη, που διακωμωδεί με ευαισθησία και ευθυκρισία, την «πολιτικάντικη συμπεριφορά», μέρους των εκπροσώπων του λαού αλλά και την ανευθυνότητα κάποιων από τους συμπατριώτες μας.

Η θεατρική ομάδα  του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων  ήταν το πρώτο «παιδί» του Συνδέσμου. Γεννήθηκε… λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του, δηλαδή το β’ εξάμηνο του 1992. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν “πρόωρο” γιατί είχε κυοφορηθεί από πριν στη σκέψη των ιδρυτικών μας μελών. (Κάπως σαν την Αθηνά στο κεφάλι του Δία), μαζί με την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός φορέα που να προσφέρει πέραν των άλλων γνωστών κοινωνικών δραστηριοτήτων την πνευματική και ψυχική ανέλιξη στα μέλη του.

Σημειώνουν οι συντελεστές της ομάδας: “Mέσα από τις παραστάσεις μας, που είναι γεμάτες από εικόνες και πράξεις, αναδεικνύεται ότι: «Αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα».

Έτσι θεατρική ομάδα του Συνδέσμου έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής των Ατόμων με Αναπηρία και ειδικότερα των κινητικά αναπήρων, στο κοινωνικό σύνολο και σημαιοφόρος στον αγώνα ανατροπής του μύθου του «μη παραγωγικού ατόμου» αποδεικνύοντας μέσα από τη Θεατρική Τέχνη το μέγεθος των ικανοτήτων τους.

Γιατί, άτομα που υπηρετούν το λόγο, την κίνηση, τη μουσική, είναι σίγουρα άτομα με… δημιουργικές ικανότητες…

Η θεατρική μας ομάδα, ξεκίνησε το 1992, «μπουσουλώντας». Αρχικά με σκετσάκια και σπονδυλωτές παραστάσεις, με επάλληλες παρουσιάσεις, του θεατρικού λόγου, της χορωδίας και του χορού με αναπηρικά αμαξίδια. Μετά από δύο χρόνια, πάτησε γερά στα πόδια της και αξιώθηκε να ανεβάσει ωραίες θεατρικές παραστάσεις με ένα ιδιαίτερο στυλ, μεταξύ επιθεώρησης και μιούζικαλ, που παίχθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Το 1994 -1995 ανεβάσαμε το έργο: «ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΒΡΑΔΙΑ», το 1995 – 1996 το έργο: «ΩΧ! ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ», το 1996 – 1997: ανεβάσαμε με μεγάλη επιτυχία το έργο: «ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ». Το 1998 – 1999 ανεβάσαμε: τη «ΜΗΔΕΙΑ» του Μπόστ, που ευτύχισε να παιχθεί σε μεγάλες θεατρικές σκηνές όπως το θέατρο “Λυκαβηττού”, “Βεάκειο”, και σε πολλές πρωτεύουσες της περιφέρειας. Το 2000-2001: τολμήσαμε  να ανεβάσουμε Αριστοφάνη και το έργο «ΙΠΠΗΣ»  που παίχθηκε με επιτυχία στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της χώρας μας.. Το 2002-2003 η θεατρική μας ομάδα δοκίμασε την τέχνη της και την τύχη της και στην ξένη δραματουργία με το έργο του Μολιέρου «ΖΩΡΖ ΝΤ’ ΑΝΤΕΝ». Το 2003 – 2004, ανεβάσαμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά με το έργο του Γεωργίου Σουρή, «Η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΙΣ», ένα έργο που θεωρήθηκε σταθμός για την ελληνική δραματουργία και το πληρέστερο έργο του μεγάλου Έλληνα σατιρικού συγγραφέα μας. Το 2004 – 2005, παρουσιάσαμε το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ». Το 2006 παρουσιάσαμε 3 μονόπρακτες κωμωδίες του Άντον Τσέχωφ, “Η Αρκούδα”, “Αίτηση σε γάμο”, “Επέτειος”, με τον γενικότερο τίτλο: «ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ… ΓΑΜΟΥ». Το  2007 – 2008, παρουσιάσαμε  τη σάτυρα του Μανόλη Κορρέ «Ο ΜΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ ΓΑΪΔΑΡΟΥ».Τέλος, το 2009-2010, ανεβάσαμε το έργο: «Σαν να λέμε… Ταρτούφος» του Μολιέρου. Η φετινή δημιουργία της θεατρικής μας ομάδας, είναι ένα από τα έργα του Αλέξανδρου Ραγκαβή, με τίτλο: «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ», σε ελεύθερη διασκευή και σε σκηνοθεσία της κας Αγγέλας Καζακίδου.

Πάντως, εμείς πιστεύουμε ότι: Κάνουμε θέατρο, γιατί μπορούμε!. Καλή σας διασκέδαση.
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν για την πραγματοποίηση της παράστασης.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, στις 20:30
«Του Κουτρούλη ο Γάμος»
Αλέξανδρου Ραγκαβή

Σκηνοθεσία Αγγέλα Καζακίδου
Θεατρική Ομάδα  
Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια 1.50 (με διάλειμμα)
Τιμή Εισιτηρίου 5€, ενιαίο

Υπό την Αιγίδα του
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Χορηγός
animus
Κέντρο Αποκατάστασης  & Αποθεραπείας