You are currently viewing Δημιουργήθηκε το Ελληνικό Ινστιτούτο Γονιδιωματικής του Ανθρώπου

Δημιουργήθηκε το Ελληνικό Ινστιτούτο Γονιδιωματικής του Ανθρώπου


Ο Στυλιανός Αντωναράκης με ανάρτησή στο προφίλ του στο facebook μας ενημέρωσε για την δημιουργία του  Ελληνικού Ινστιτούτου Γονιδιωματικής του Ανθρώπου. Διαβάστε το σχετικό κείμενο:

”Χθες η Βουλή των Ελλήνων συνέστησε, με τον νόμο 4965/2022 άρθρο 11, το Ελληνικό Ινστιτούτο Γονιδιωματικής του Ανθρώπου. Μετά από προσπάθειες ενάμιση χρόνου και το κοινό όραμα μας με εξαιρετικούς επιστήμονες και συνεργάτες με διεθνή ακτινοβολία, Σπύρου Αρταβάνη-Τσάκωνα, Ελευθερίας Ζεγγίνη, Ιωάννη Ταλιανίδη, Νεκτάριου Ταβερναράκη, και την πολιτική βούληση του Χρήστου Δήμα και των συνεργατών του, το Ίδρυμα γεννήθηκε σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2022. Εύχομαι να συμβάλλει στην επιστημονική γνώση για την κατανόηση της ποικιλομορφίας του γονιδιώματος στην υγεία και την αρρώστια, έτσι ώστε να βρεθούν νέες θεραπείες για τους συνανθρώπους μας με τις μύριες γονιδιωματικές αρρώστιες. Το Ιδρυμα είναι μέρος του ΙΤΕ και θα προσπαθήσει με τη συμμετοχή εξαιρετικών ερευνητών και με συνεργασίες με ερευνητές σε αλλα διεθνούς φήμης Ελληνικά Ινστιτούτα Έρευνας και Ιδρύματα Υγείας να δώσει στην χώρα μας μια πρωτέχουσα θέση στην διεθνή πάλη με την αρρώστια. Ελπίζω σε λίγα χρόνια κάποια/ος ερευνήτρια/τής του Ινστιτούτου να βραβευθεί με Νόμπελ για ανακαλύψεις που θα γίνουν σε αυτό!”

*Ο Στυλιανός Αντωναράκης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Γενετικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, και διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής iGE3 στη Γενεύη της Ελβετίας.