You are currently viewing Είσαι γυναίκα με εμπειρία καρκίνου του μαστού; Έλα στο Εθελοντικό μας Πρόγραμμα!

Είσαι γυναίκα με εμπειρία καρκίνου του μαστού; Έλα στο Εθελοντικό μας Πρόγραμμα!


 

logotypo

Δήλωσε συμμετοχή στο σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντριών ώστε να εκπαιδευτείς για να μπορέσεις και εσύ να δώσεις την πολύτιμη βοήθεια σου!
Δες μερικές από τις πληροφορίες που μπορεί να σου φανούν σημαντικές:
Γιατί να εκπαιδευτώ;
Μέσα από την εκπαίδευση έχοντας βασικότερο εργαλείο την εμπειρία μου, θα συζητήσω θέματα που αφορούν τον φόβο της μετάστασης, τα συναισθήματα που προκύπτουν από την αλλαγή της σωματικής εικόνας, τον φόβο για την επάρκεια στις απαιτήσεις της οικογένειας ή και της επαγγελματικής απασχόλησης, τον τρόπο ενημέρωσης των παιδιών ή των γονέων καθώς και πρακτικές πληροφορίες για θέματα που πιθανόν με απασχολούν. Σε όλες αυτές τις ενότητες των θεμάτων, κάθε φορά θα αναπτύσσεται η οριοθέτηση του ρόλου μου σαν εθελόντρια. Ώστε πάντα να προσφέρω αυτό που μπορώ, χωρίς να υπερβαίνω το ρόλο μου κάνοντας κάτι που δεν θέλω/μπορώ και μαθαίνοντας να παραπέμπω σωστά.
Σε κάθε συνάντηση με τη κοινωνική λειτουργό θα μου γίνεται σαφές πως συμμετέχοντας στο σεμινάριο της εκπαίδευσης έχω πρώτα να κερδίσω εγώ και μετά να μεταφέρω το κέρδος από την εμπειρία μου και σε γυναίκες που το χρειάζονται , καθαρά μέσα από την εικόνα μου και την κοινή εμπειρία!
Που θα φανώ χρήσιμη;
Στο Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, σχεδόν όλα τα προγράμματα υλοποιούνται από τις εθελόντριες! Οι εθελόντριες μας αποτελούν τα μοναδικά πρότυπα ποιοτικής επαναδραστηριοποίησης και είναι αυτές που με την εικόνα τους και μόνο προβάλλουν την υγεία και τη χαρά σε κάθε γυναίκα που νοσεί και σε κάθε γυναίκα στο γενικότερο πληθυσμό.
Μερικές από τις αρμοδιότητες που μπορείς να έχεις ως εθελόντρια στο Άλμα Ζωής είναι:
1)    Συμμετοχή στην ομάδα στήριξης των γυναικών που νοσούν

  1.  Συμμετοχή στην οργάνωση προγράμματος στα γραφεία του Συλλόγου (βάρδιες) και στις εκστρατείες ενημέρωσης
  2.  Συμμετοχή στην ομάδα για τα έντυπα και το ειδικό υλικό προγράμματος
  3.  Συμμετοχή στην ομάδα για τις εκδηλώσεις (κοινωνικές, ψυχαγωγικές, π.χ. απονομή ταυτοτήτων, πρωτοχρονιάτικη πίτα κ.λ.π.
  4.  Συμμετοχή στην ομάδα για τη φροντίδα του χώρου μας
  5.  Συμμετοχή στην ομάδα για για την ιστοσελίδα, social media κτλ
  6.  Συμμετοχή στην ομάδα των Προγραμμάτων για τη Πρόληψη Έγκαιρη Διάγνωση

Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις πως συμμετέχοντας στο Εθελοντικό Πρόγραμμα του Συλλόγου μας βοηθάς ανάλογα τις δυνατότητες, το χρόνο, τη διάθεση σου και φυσικά τη κλήση σου!
Σε καθέναν από τους παραπάνω τομείς δράσης ορίζεται μία εθελόντρια υπεύθυνη. Η κάθε υπεύθυνη ανά τομέα, σε συνεργασία με τη κοινωνική λειτουργό συντονίζονται για την καλύτερη λειτουργία των προγραμμάτων του Συλλόγου!
Όλα τα παραπάνω προγράμματα υλοποιούνται υπό την εποπτεία είτε των επαγγελματιών του Συλλόγου είτε των μελών του Δ.Σ.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να συμμετέχω στην ομάδα των Εθελοντριών;
Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία και που επιλέγονται προσεκτικά με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:
•    Να έχουν περάσει τουλάχιστον δύο χρόνια από τη θεραπεία τους.
•    Να παρουσιάζουν καλή ψυχοκοινωνική προσαρμογή.
•    Να αντιμετωπίζουν την εμπειρία τους, στο σύνολό της, θετικά.
•    Να θέλουν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Πόσο καιρό θα μου πάρει η εκπαίδευση;
Το σεμινάριο εκπαίδευσης είναι βιωματικού χαρακτήρα , διαρκεί 10 3ωρες συναντήσεις και  συντονίζεται από τη κοινωνική λειτουργό και ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου Δέσποινα Πάρτσια.
Δήλωσε τη συμμετοχή σου και έλα σε επαφή μαζί μας στο 2310 28 51 81 και στο info@almazoisthes.gr για περισσότερες πληροφορίες!!
Σε περιμένουμε!!