You are currently viewing Η Βρετανία ανιχνεύει το πρώτο κρούσμα γρίπης σε άνθρωπο παρόμοιο με τον ιό των χοίρων

Η Βρετανία ανιχνεύει το πρώτο κρούσμα γρίπης σε άνθρωπο παρόμοιο με τον ιό των χοίρων


Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα πρώτο κρούσμα στον άνθρωπο του στελέχους γρίπης A(H1N2)v, το οποίο είναι παρόμοιο με έναν ιό που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε χοίρους, και ότι ο πάσχων είχε μια ήπια ασθένεια και ανάρρωσε πλήρως.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) δήλωσε ότι το κρούσμα εντοπίστηκε ως μέρος της συνήθους εθνικής παρακολούθησης της γρίπης και η πηγή της μόλυνσης δεν ήταν γνωστή.

«Είναι η πρώτη φορά που ανιχνεύουμε αυτόν τον ιό σε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και μοιάζει πολύ με ιούς που έχουν εντοπιστεί σε χοίρους», δήλωσε η διευθύντρια περιστατικών του UKHSA, Meera Chand.

Οι στενές επαφές της υπόθεσης παρακολουθούνται από τις αρχές, ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η κατάσταση παρακολουθείται με αυξημένη επιτήρηση σε ιατρεία και νοσοκομεία στο Βόρειο Γιορκσάιρ, μια περιοχή της βόρειας Αγγλίας.

Το 2009, η πανδημία της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους μόλυνε εκατομμύρια ανθρώπους. Προκλήθηκε από έναν ιό που περιείχε γενετικό υλικό από ιούς που κυκλοφορούσαν σε χοίρους, πτηνά και ανθρώπους.

Το UKHSA είπε ότι με βάση τις πρώιμες πληροφορίες, η μόλυνση που εντοπίστηκε πρόσφατα στη Βρετανία ήταν διαφορετική από τις 50 περίπου άλλες ανθρώπινες περιπτώσεις του στελέχους που βρέθηκαν αλλού παγκοσμίως από το 2005.

ΛΟΝΔΙΝΟ (Reuters)
Νοέμβριους 28, 2023