You are currently viewing 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας 21-23 Μαρτίου 2016  Αθήνα

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας 21-23 Μαρτίου 2016 Αθήνα


20160321 202908

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ μαζί με την Ελένη Παξιμάδη

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας 21-23 Μαρτίου 21016  Αθήνα

Συνέδρια όπως αυτό θα έπρεπε να διαρκούν όχι μόνο 3 μέρες, αλλά μία εβδομάδα!!

Μόνο μ αυτό τον τρόπο θα μπορούσε κανείς να παρακολούθηση όσο το δυνατόν περισσότερες ομιλίες καθώς πολλές από αυτές συμπίπτανε με κάποια άλλη.

 

Πλουσιότατη θεματολογία (Διατροφή, επιδημιολογία, προσφυγικό, πρόληψη και προαγωγή υγείας, ασθενής και υγεία κ.α.), με εξαιρετικούς ομιλητές άριστα κατηρτισμένους στους τομείς τους, οι οποίοι με ευγενικό τρόπο ήταν διατεθειμένοι να συζητήσουν και να λύσουν απορίες όχι μόνο στις αίθουσες  κατά τη διάρκεια της συζητήσεως αλλά και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Ομιλίες προσεγμένες ώστε να γίνονται κατανοητές και από τον μη ειδικευμένο ακροατή. Η ανάγνωση και μόνο του προγράμματος προϊδεάζει για την επιτυχία του συνεδρίου.

Προσωπικά η απόλυτη στιγμή ήταν η τελετή έναρξης η απόδοση τιμής στη μνήμη του Ακαδημαϊκού Δημήτρη Τριχόπουλου και η εναρκτήρια διάλεξη της μοναδικής Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ.

{gallery}11{/gallery}

Μία ομιλία χείμαρρος γνώσεων και ήθους. Γλυκύτατη όπως τ’ όνομά της με αδιάκοπτο και ακούραστο λόγο, καθήλωσε το ακροατήριο το οποίο παρακολουθούσε μαγεμένο.

Μετά το πέρας  της ομιλίας της, πλήθος παρευρισκομένων περίμενε στη σειρά ευλαβικά να συνομιλήσει, να φωτογραφηθεί ακόμα και να την «ακουμπήσει»!!

Η καρδία και η ψυχή μου γέμισαν χαρά και πάντα θα γεμίζουν με τη γλυκιά αυτή ανάμνηση.

Ευχαριστώ πολύ για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκλησή μου ως ομιλήτρια τον κ. Χρήστο Λιονή Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντή Κλινικής, Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον κ. Ελευθέριο Θηραίο Γενικός Ιατρός, Διευθυντή Ε.Σ.Υ., Κέντρο Υγείας Βάρης, Γενικό Γραμματέα Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών καθώς και  τη Πρόεδρο του Συνεδρίου Τζένη Κουρέα –Κρεμαστινού Ομότιμη Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Τομέας Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής, Ε.Σ.Δ.Υ.για την οργάνωση του.

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στη κ Μαριάννα Λάμπρου Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων και της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους
Σκληρύνσεως η οποία με έχει αγκαλιάσει μέσα από το Σύλλογο και με εμπνέει ώστε να συνεχίσω το επιστημονικό-κοινωνικό έργο που έχω ξεκινήσει.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Ελένη Παξιμάδη