You are currently viewing «Αλματάκια Ζωής» στους Παιδικούς Σταθμούς Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού

«Αλματάκια Ζωής» στους Παιδικούς Σταθμούς Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού


1 ΑΦΙΣΑ 2017

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης για 3η συνεχή χρονιά υλοποίησε το Πρόγραμμα «Αλματάκια Ζωής», σε συνεργασία με Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης και με ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

820 παιδιά από σύνολο 10 Δημόσιων Παιδικών Σταθμών και 2 ιδιωτικών, συμμετείχαν το φέτος στο Πρόγραμμα και έδωσαν την ευκαιρία σε άλλες τόσες μητέρες να λάβουν το ενημερωτικό υλικό για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, με τον τίτλο «Μαμά σ’ αγαπώ και σε προσέχω!». Οι δασκάλες των Παιδικών Σταθμών για άλλη μια χρονιά εμπλούτισαν τα Αλματάκια Ζωής με τη μοναδική συμμετοχή τους και δούλεψαν μαζί με τα παιδιά το νόημα και την αξία της πρόληψης μέσω των τομέων της διατροφής, της άσκησης, του καπνίσματος κλπ. Κάθε παιδί πήρε στο τέλος του Προγράμματος σακουλάκι με δώρα αλλά και το ειδικό έντυπο ενημερωτικό υλικό που έφτασε στα χέρια της κάθε μητέρας. Η δράση μας για αυτή τη σεζόν ολοκληρώθηκε στις 5 Απριλίου με μια ενημερωτική εκδήλωση που απευθύνθηκε σε όλες αυτές τις μητέρες αλλά και τις δασκάλες των Παιδικών. Για την υλοποίηση της φετινής δράσης ευχαριστούμε από καρδιάς το Δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Παιδικών Σταθμών και Εποπτείας, κάθε εκπαιδευτικό που συμμετείχε ξεχωριστά, τον κο Ανανία Ανιάδη, χειρουργό μαστού, την κα Μαρία Καραμπόλα, διαιτολόγο-διατροφολόγο, την εταιρεία Lucia’s Farm, την εταιρεία Αυγά Τσακίρη, το ζαχαροπλαστείο Τιτάνια και την εταιρεία AS Company για την πολύτιμη υποστήριξη.
Μια δυνατή γεύση από τα Αλματάκια Ζωής μπορούν να πάρουν όλοι στο μεγάλο μας αγώνα Sail for Pink  που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Θεσσαλονίκης την Κυριακή 7 Μαΐου, όπου θα παρουσιαστεί και η έκθεση «Η πρόληψη μέσα από τα μάτια των παιδιών», με τα έργα τους!
 Τα επόμενα Αλματάκια Ζωής ετοιμάζονται ήδη για το Σεπτέμβρη!

Στοιχεία επικοινωνίας Συλλόγου:
Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Παύλου Μελά 38,  Τ.Κ. 54622 – Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 285181
Fax: 2310 285183
E-mail: info@almazoisthes.gr  
Site: www.almazoisthes.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ