You are currently viewing Βήματα Ασθενών Ιατροnet

Βήματα Ασθενών Ιατροnet


20161022 103642

Βήματα Ασθενών Ιατροnet 22 Οκτωβρίου 2016
Ημερίδα για τη σχέση παιδιού και ασθένειας  

Εξαιρετική ημερίδα γύρω από το παιδί!!

 

Εξαιρετικές ομιλίες από γιατρούς σωτήρες, με ήθος και απόλυτη ενσυναίσθηση σε παιδιά με καρκίνο αι άλλα σπάνια νοσήματα καθώς και απειλητικά για τη ζωή ατυχήματα όπως τα εγκαύματα.

Παρουσιάσεις ψυχολόγων, διατροφολόγων, ομιλίες ασθενών αι συνοδών πλαισίωναν ένα κλίμα προσφοράς και αλληλεγγύης όχι μόνο μέσα στο συνεδριακό χώρο άλλα και στα διαλύματα όπου οι σύνεδροι συζητούσαν και αντάλλαζαν εμπειρίες γνώσεις και έλυναν απορίες.

{loadposition iatronet}

Μια μικρή αλλά ουσιαστική «παρέα» απαρτιζόμενη από γιατρούς ασθενείς, γονείς-συνοδούς, συλλόγους και ομάδες ασθενών που συζήτησε, αντάλλαξε απόψεις και δυνάμωσε για την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων υγείας.

Συγκινητικές δεν ήταν μόνο οι ομιλίες των ασθενών και των γονέων αλλά και των γιατρών οι οποίοι δε δίστασαν να δακρύσουν παρουσιάζοντας περιστατικά δυσμενούς εξελίξεις σε παιδιατρικά περιστατικά.

Όταν ρώτησα στο διάλειμμα γιατί χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο περιστατικό στις παρουσιάσεις σας αφού σας συγκινεί ο γιατρός μου είπε «για να θυμόμαστε, γιατί δε πρέπει να τα αφήνουμε πίσω και να ξεχνάμε!»

Οι γιατροί μας ενδυνάμωναν και μας πρότειναν λύσεις ιδιαίτερα τώρα στη περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης.

Όταν ο ασθενείς φτάνει στο σημείο να νιώθει σεβαστός από  το γιατρό θεραπευτή τότε ξεκινά η ουσιαστική θεραπεία!!

Ελένη Παξιμάδη