You are currently viewing Γιώργος Μελάτος: Εξαιρετικός Ζωγράφος, Αγωνιστής της Ζωής

Γιώργος Μελάτος: Εξαιρετικός Ζωγράφος, Αγωνιστής της Ζωής


MELATOS

 

O Γιώργος Μελάτος γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου, στις 21 Ιουλίου του 1955. Ήρθε στην Ελλάδα το 1964 κι έκανε σπουδές Ζωγραϕικής στην Σχολή ∆οξιάδη.

Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές ∆ιαταραχές, “Η Αναγέννηση”.

Η πρώτη Ατομική του Έκθεση, με μεγάλους πίνακες, έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του ∆ήμου Αθηναίων, τον ∆εκέμβριο του 1999. Ακολούθησαν κι άλλες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Η “Lundbeck Hellas” οργάνωσε μια έκθεση όπου ο Γιώργος Μελάτος ζωγράϕισε μαζί με τον Αλέκο Φασιανό.

Συμμετείχε, επίσης, σε έκθεση που οργάνωσε η “Very Special Art”, στο Γκάζι, καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις στον χώρο του “Art Gallery Cafe”.

Αρκετά έργα του Γιώργου Μελάτου έχουν χρησιμοποιηθεί σε εξώϕυλλα βιβλίων, ενώ το έργο του “Βιολιστής” είχε αναρτηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

         Έχει πάρει το 1ο Βραβείο σε ∆ιαγωνισμό της “Very Special Art”, στην Αμερική, και ο πίνακας που πήρε το βραβείο χρησιμοποιήθηκε σαν αϕίσα του Υπουργείου Υγείας.

To 2004, πρωταγωνίστησε, μαζί με τον καθηγητή ζωγραϕικής Χαράλαμπο ∆ερμάτη, στο mini art video με τίτλο “Reflection”. Το video σκηνοθετήθηκε από τον Γεώργιο Τάντο για την JANSSEN-CILAG.

Τα έργα του Γιώργου Μελάτου εντάσσονται στα πλαίσια του καλλιτεχνικού ρεύματος της Ελληνικής Art Brut (Ακατέργαστη Τέχνη), η οποία πέρα από την οδύνη του δημιουργού, τον αυθορμητισμό, την επινοητικότητα και την εκϕραστική δύναμη, αναδύει την πιο αδρή τοπιογραϕία της ανθρώπινης ψυχής.

 

Web site http://melatos.webs.com

 

Giorgos Melatos 3

 

Giorgos Melatos 2

 

Giorgos Melatos 4

 

Giorgos Melatos 1

 

Giorgos Melatos 5