You are currently viewing Νέος Kορωναϊός συνδεδεμένος με την επιδημία στην Κίνα

Νέος Kορωναϊός συνδεδεμένος με την επιδημία στην Κίνα


Ιαν 09, 2020

Ένας νέος κορωναϊός φαίνεται να βρίσκεται πίσω από το ξέσπασμα της πνευμονίας που συμβαίνει στην Κίνα, αναφέρει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ΠΟΥ.

Δεκάδες άνθρωποι στην κεντρική Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Wuhan, έχουν αρρωστήσει τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν αναφερθεί 27 περιπτώσεις ιογενούς πνευμονίας στην περιοχή και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 59 τέτοιες περιπτώσεις την Κυριακή. Σημειώνει ότι ο ιός δεν φαίνεται να μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων και αντ ‘αυτού πιστεύεται ότι τα προσβεβλημένα άτομα εκτέθηκαν σε μια αγορά ζώντων ζώων.

Αξιωματούχοι στην Κίνα ανέλυσαν ένα δείγμα από έναν ασθενή για να αποκαλύψουν ένα νέο κορωναϊό που βρέθηκε στη συνέχεια σε επιπρόσθετους ασθενείς στο Wuhan, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι πρόκειται για προκαταρκτική αναγνώριση και ότι απαιτείται πρόσθετη ανάλυση.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι κατηγορήθηκαν για το ξέσπασμα του SARS στις αρχές της δεκαετίας του 2000 – το οποίο προκλήθηκε από άλλο κορωναϊό – γιατί δεν αποκάλυψε γρήγορα πληροφορίες, σημειώνει η Vox. Αυτό οδήγησε σε αλλαγές στο πρόγραμμα ελέγχου της νόσου της Κίνας που εξετάζονται τώρα.

Πηγή:

https://www.genomeweb.com/scan/new-virus-linked-outbreak-china#.Xhi9avxS_IU

Τις επόμενες εβδομάδες απαιτούνται πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες για την κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης και της επιδημιολογίας της εστίας και της κλινικής εικόνας. Απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για τον προσδιορισμό της πηγής, των τρόπων μετάδοσης, της έκτασης της λοίμωξης και των αντιμέτρων που εφαρμόζονται. Η ΠΟΥ εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και, μαζί με τους εταίρους της, είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική υποστήριξη στην Κίνα για να διερευνήσει και να ανταποκριθεί σε αυτή την εκδήλωση.

Ο προκαταρκτικός προσδιορισμός ενός νέου ιού θα βοηθήσει τις αρχές άλλων χωρών να διεξάγουν ανίχνευση και αντίδραση ασθενειών. Την περασμένη εβδομάδα, τα άτομα με συμπτώματα πνευμονίας και το αναφερόμενο ιστορικό ταξιδιού στο Wuhan έχουν ταυτοποιηθεί στα διεθνή αεροδρόμια.

Ο ΠΟΥ δεν συνιστά ειδικά μέτρα για τους ταξιδιώτες. Ο ΠΟΥ συστήνει την εφαρμογή οποιωνδήποτε ταξιδιωτικών ή εμπορικών περιορισμών στην Κίνα βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών.
Πηγή:
https://www.who.int/china/news/detail/09-01-2020-who-statement-regarding-cluster-of-pneumonia-cases-in-wuhan-china

Επιμέλεια Ελένη Παξιμάδη