Επισκόπηση Ebola


Καταμέτρηση Περιστατικών. Η καταμετρηση ενημερώθηκε σε συνδυασμό με τις ενημερώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και βασίζονται σε πληροφορίες που παρέχονται από τα Υπουργεία Υγείας.

Από 28 του Σεπτέμβρη, 2014
(Ενημέρωση 2 του Οκτώβρη 2014)
Οι χώρες με τα κρούσματα
Σύνολα για τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε
• Συνολική Καταμέτρηση: 7157
• Σύνολο Θάνατοι: 3330
• εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα: 3953

Επισκόπηση
Η επιδημία Έμπολα το 2014 είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, που επηρεάζει πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής. Ένας μικρός αριθμός των περιπτώσεων στο Λάγος και στο Port Harcourt, Νιγηρία, έχουν συσχετιστεί με έναν άνδρα από τη Λιβερία, που ταξίδεψε στο Lagos και πέθαναν από Έμπολα, αλλά ο ιός δεν φαίνεται να έχει διαδοθεί ευρέως στη Νιγηρία. Η υπόθεση στη Σενεγάλη σχετίζεται με έναν άνθρωπο που ταξίδεψε εκεί από τη Γουινέα.

Στις 30/09/2014, το CDC επιβεβαίωσε, το πρώτο «ταξίδ»ι που σχετίζεται με την περίπτωση του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.Το CDC και οι οργανισμοι υγειας λαμβάνουν προφυλάξεις για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Έμπολα στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.Το CDC συνεργάζεται με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ,οπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και άλλες εγχώριες και διεθνείς και έχει ενεργοποιήσει το κέντρο έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει στο συντονισμό της τεχνικής βοήθειας και των δραστηριοτήτων ελέγχου με αυτους. Εχει επίσης δημιουργήσει ομάδες εμπειρογνωμόνων του τομέα δημόσιας υγείας στην Δυτική Αφρική και θα συνεχίσει να στελνει εμπειρογνώμονες στις πληγείσες χώρες.

Επιδημία Ενημέρωση 2 Οκτώβρη, 2014
• Στις 30/9/20014, το CDC επιβεβαίωσε, το πρώτο ταξίδι που σχετίζεται με την περίπτωση του ιού Έμπολα να διαγνωστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
• Οι νέες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί από τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Νιγηρία και η Σενεγάλη δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα από 5, Σεπ, 2014 και 29 Αυγούστου, 2014, αντίστοιχα. Στη Σενεγάλη, όλες οι επαφές έχουν πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο παρακολούθησης  των21 ημερών, με κανενα περαιτέρω κρούσμα του ιού Έμπολα .
• Στις 29 Αυγούστου 2014, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Σενεγάλης ανακοίνωσε μια υπόθεση του ιού Έμπολα νόσου (EVD) στη Σενεγάλη. Η υπόθεση βρίσκεται σε έναν άνδρα από τη Γουινέα που ταξίδεψε στη Σενεγάλη.
• Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) έχει αναφερθεί περιπτώσεις Έμπολα. Οι περιπτώσεις αυτές δεν έχουν σχέση με τη συνεχιζόμενη επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική.
•Η  HHS έχει συνάψει σύμβαση με τη Mapp Biopharmaceutical Α.Ε. για την ανάπτυξη και την κατασκευή του ZMapp. Mapp Biopharmaceutical θα κατασκευάσει μια μικρή ποσότητα του φαρμάκου για τα πρώτα στάδια κλινικών μελετών ασφάλειας και μη κλινικές μελέτες.
•Το NIH θα ξεκινήσει την αρχική ανθρώπινη δοκιμή ενός δοκιμαζόμενου εμβολίου για την πρόληψη της EVD στις αρχές Σεπτεμβρίου και συνεργάζεται με μια εταιρεία να αναπτύξει ένα αντιιικό φάρμακο για τη θεραπεία του ιού Έμπολα.